Katka

Úvod ????Katka

Priatelia,  posielam ďalšie aktuálne informácie o podujatiach pre seniorov:


AKTUÁLNE: LETECKÝ ZÁJAZD Z KOŠÍC NA KRÉTU

v dňoch 19.-26.6.2024 v letovisku Georgipolis Partia seniorov (zväčša zo Starého Mesta) sa ide slniť a kúpať v mori s CK Ferrotour. Ešte je zopár voľných miest, napr. 2-posteľové štúdiá s prístelkou (viď v prílohách). Ubytovanie v novom apartmánovom dome Romanias (vyhradenom len pre nás), piesočná pláž cca 250m. Podmienky: let Košice-Heraklion-Košice, cena: 520 eur za lôžko, prístelka 390 eur; strava: možnosť dokúpiť all inclusive 160 eur(osobu) alebo individuálne, poistenie pre seniorov 36 eur. Bližšie informácie u mňa čím skôr - K. Čižmáriková 0905 566 216.


KONCERT

"Lukáš Adamec trio" Piatok 19. apríla 2024 o 17. hod. pri fontáne na Dominikánskom námestí MČ Košice-Staré Mesto v spolupráci s Dominikánskym konventom Košice pozývajú na koncert charizmatického speváka na Dominikánskom námestí. Podujatie je oslavou úspešného ukončenia projektu „Dnešok je mostom k zajtrajšku“ – reštaurovania fasády na Dominikánskom kostole (alebo tiež Kostola nanebovzatia Panny Márie), ktorý začali stavať v roku 1290. *(viď plagát v prílohe)

 


OTVORENIE SEZÓNY NA STAROM PĽACI +

koncert Vila Kalmana "Hutoristu" Ňe Paly? Sobota 20. apríla 2024 od 10.hod. na Dominikánskom námestí Mestská časť Košice - Staré Mesto pozýva na otvorenie sezóny všetkých obyvateľov i návštevníkov Košíc na vyhľadávaný Starý pľac. (viď prílohu - plagát) 


TANČIAREŇ PRE SENIOROV

Nedeľa 21. apríla o 15. hod. v Kulturparku, pavilón Alfa Rada seniorov pokračuje v organizovaní tancovačiek pre seniorov, Do tanca hrá skupina Gemini, vstupné 2 eurá.


SENIORSKÁ HVIEZDA

Streda 24. apríla o 13.00 hod. v Kulturparku, pavilón Alfa Celomestská prehliadka seniorských speváckych a tanečných súborov. Príďte zatlieskať našim súborom Dubina, Malina, Katka band a tanečnice zo súboru Cassia.  Vstup jasné, že zdarma.


FILMOVÉ PREDSTAVENIE pre seniorov "Sladký život" Streda 24. apríla 2024 o 16.00 hod. v Kine Úsmev na Kasárenskom námestí  Hokejista Rosťa Beran žije v luxusnom byte, má rýchle auto a veľa mladých mileniek v duchu hesla: Po tridsiatke sa nežením! Peniaze a titul majstra sveta mu dávajú pocit nedotknuteľnosti. Nečakaný kolaps v posteli s krásnou blondínkou urobí za Rosťovou pohodou hrubú EKG čiaru. Transplantáciu jeho nového srdca povedie prísna lekárka Magda, s ktorou kedysi strávil jedinú noc. Navyše dlhy z jeho zhýralého života ho pripravia o poslednú korunu a jediné, čo mu zo slávneho života zostane, je medaila majstra sveta, ktorú pre neho zachráni jeho bývalý manažér a priateľ. Hrajú: Petra Hřebíčková, Vladimír Polívka, Jan Cina, Vojta Kotek a iní. Vstupné: 2 eurá


PRECHÁDZKA PO KOŠICIACH

Štvrtok 25. apríla o 10.30 hod. zraz pred Miklušovou väznicou Staromestský turistický krúžok a jeho šéfka Klára Andrássyová pozývajú na prechádzku po Košiciach. Zostaneme v centre, pozrieme si spolu Rodošto, hrobku Rákocziho v Dóme sv. Alžbety, skúsime nahliadnuť do Urbanovej veže a nakoniec môžeme spolu zájsť na pizzu do Vitézovho dvora. Záujemcovia nech sa zapíšu na informačnej tabuli v dennom centre.  


DNI MESTA KOŠICE

Jubilejné 30. dni nášho mesta sa budú konať v termíne 27. apríla - 9. mája 2024. Začína sa otvorením sezóny Detskej železnice a podvečer slávnostným spustením zrekonštruovanej "spievajúcej" fontány do prevádzky a koncertom. Podrobný program na: https://www.denmestakosice.sk/ __________________________________


ČLENSKÉ NA ROK 2024 ešte vyberáme v miestnosti výboru č. 2. - posledná výzva pre oneskorencov Riadni členovia platia 4 eurá (s trvalým bydliskom v Starom Meste), hosťujúci (s modrým alebo bielym preukazom) 6 eur. Prineste si preukaz a nadiktujte zmeny v dátach (adresu, mail, mobil). Ideálne je platiť v utorok a štvrtok v čase od 14. do 17. hod. Upozornenie: členské na bežný rok treba v zmysle Štatútu denného centra seniorov zaplatiť do 31. marca, potom môže byť členstvo zrušené. ------------


Pripravuje sa: MERANIE HUSTOTY KOSTÍ -

denzitometria Pre členov Denného centra seniorov v Starom Meste v spolupráci s MUDr. Juditou Ondrejkovou ponúkame možnosť vyšetrenia na denzitometri. Záujemcovia sa predbežne môžu zapísať na informačnej tabuli v dennom centre, prvý termín je 26. apríla 2024. Pozor: prihlásiť sa môžu len tí, ktorí sa aktuálne neliečia na osteoporózu a za posledný rok neboli na takomto vyšetrení! Bližšie informácie u predsedníčky M. Riesovej  


LETNÁ OLYMPIÁDA SENIOROV

Rada seniorov organizuje už 10 rokov športové súťaže pre seniorov Košíc. Jubilejná letná olympiáda sa uskutoční 10. mája 2024 v športovo-relaxačnom areáli na Alejovej ulici. Na programe budú súťaže ako hod na basketbalový kôš, kop do brány a pod. Kto by chcel reprezentovať naše staromestské denné centrum, nech sa prihlási v kancelárii výboru.


VEDOMOSTNÁ SÚŤAŽ PRE SENIOROV

Rada seniorov aj v tomto roku pripravuje vedomostnú súťaž pre seniorov, ktorá sa má konať 19. júna 2024 o 15. hod. Súťažiť budú môcť 4-členné družstvá. Zatiaľ študujte históriu Košíc, sledujte médiá, rozširujte si vedomosti. Okruhy otázok: 1. Košice, 2. Seniori a zákony, 3. Veda a technika, 4. Vody sveta, EÚ, 5. Šport, 6. Zemepis a turistika.  Záujemcovia z nášho klubu nech dajú vedieť o sebe predsedníčke DCS Marike Riesovej, prihláška za klub sa uzatvára 26.4.2024.


MAJÁLES  Spolu s MÚ Košice - Staré Mesto

chceme osláviť sa chceme zabaviť poriadne májovo (guláš? a pivko?). V predstihu uvažujeme o vhodnom mieste i programe. Osvedčil sa nám areál Zlatá podkova na sídlisku KVP.  Včas vám dáme vedieť.  


Pre podrobnejšie informácie o dianí pre košických seniorov a prehľad odporúčame sledovať stránku Rady seniorov mesta Košice: www.seniorikosice.sk



Priatelia, útorok 8.4.2024

posielam ďalšie aktuálne informácie o podujatiach pre seniorov:

AKTUALITA:

DIVADELNÁ PREMIÉRA "Strašne ošemetná situácia"

Streda 10. apríla 2024 o 18.00 hod.

v Radničnej sále MÚ Staré Mesto, Hviezdoslavova 7

Staromestské divadlo Milénium pod režijným vedením Gejzu Tótha nacvičilo ďalšiu hru. Tentoraz veselohru z pera známeho slovenského dramatika a spisovateľa Jána Soloviča, ktorú v roku 1975 prepracovali Július Satinský a Milan Lasica na "S.O.S". Medzi účinkujúcimi sú aj naše seniorky, príďte sa pozrieť. Plagát je v prílohe. Vstup: dobrovoľný


FILMOVÉ PREDSTAVENIE pre seniorov "Tancuj Matylda"Streda 10. apríla 2024 o 16.00 hod. v Kine Úsmev na Kasárenskom námestí

Príbeh úspešného právnika a jeho syna, ktorých mama a stará mama trpí Alzheimerovou chorobou. Nová situácia im prevráti život hore nohami a všetci traja si budú musieť nájsť cestu k sebe navzájom. Vo filme plnom dojatia a smiechu inšpirovanom skutočnou udalosťou žije uzavretý Karel vo svete poriadku a prísnych pravidiel, v ktorom ostáva len málo priestoru na empatiu. Jeho extrovertná a bohémska matka Matylda, bývalá barová speváčka, nečakane príde o byt a jemu nezostáva nič iné, ako sa jej ujať. Ich spolužitie je však pre neho katastrofou. Ako jedno z riešení sa ponúka, že sa o svojráznu babičku postará Karlov syn Pavel, nezodpovedný vetroplach, ktorý pohŕda otcovou prácou exekútora. Spolužitie troch rozdielnych temperamentov z rôznych generácií v spoločnej domácnosti prináša množstvo humorných momentov, ktoré s postupujúcimi príznakmi choroby dostávajú skôr tragikomický nádych.

Hrajú: Karel Roden, Regina Rázlová, Zuzana Kanócz a iní.


TANČIAREŇ PRE SENIOROV

Nedeľa 21. apríla o 15. hod. v Kulturparku, pavilón Alfa

Rada seniorov pokračuje v organizovaní tancovačiek pre seniorov,

Do tanca hrá skupina Gemini, vstupné 2 eurá.


SENIORSKÁ HVIEZDA

Streda 24. apríla o 13. 00 hod. v Kulturparku, pavilón Alfa

Celomestská prehliadka seniorských speváckych a tanečných súborov. Príďte podporiť naše súbory a zatlieskať im.

Upozornenie pre vedúcich - prihlášku v elektronickej podobe treba zaslať do 17. apríla!!! Tlačivo a ďalšie informácie u K. Čižmárikovej.


Ďalšie novinky sa zrejme dozvieme na zasadnutí Rady seniorov mesta Košice, ktoré má byť v stredu predpoludním 10.4.2024. Dáme o nich vedieť. ___________________________________


ČLENSKÉ NA ROK 2024 ešte vyberáme v miestnosti výboru č. 2. - predposledná výzva pre oneskorencov Riadni členovia platia 4 eurá (s trvalým bydliskom v Starom Meste), hosťujúci (s modrým alebo bielym preukazom) 6 eur. Prineste si preukaz a nadiktujte zmeny v dátach (adresu, mail, mobil).

Ideálne je platiť v utorok a štvrtok v čase od 14. do 17. hod.


Upozornenie: členské na bežný rok treba v zmysle Štatútu denného centra seniorov zaplatiť do 31. marca, potom môže byť členstvo zrušené. ------------


Pripravuje sa:

MERANIE HUSTOTY KOSTÍ - denzitometria Pre členov Denného centra seniorov v Starom Meste v spolupráci s MUDr. Juditou Ondrejkovou ponúkame možnosť vyšetrenia na denzitometri. Záujemcovia sa predbežne môžu zapísať na informačnej tabuli v dennom centre, prvý termín je 26. apríla 2024.

Pozor: prihlásiť sa môžu len tí, ktorí sa aktuálne neliečia na osteoporózu a za posledný rok neboli na takomto vyšetrení! Bližšie informácie u predsedníčky M. Riesovej.


VEDOMOSTNÁ SÚŤAŽ PRE SENIOROV

Rada seniorov aj v tomto roku pripravuje vedomostnú súťaž pre seniorov, ktorá sa má konať 19. júna 2024 o 15. hod. Súťažiť budú môcť 4-členné družstvá. Zatiaľ študujte históriu Košíc, sledujte médiá, rozširujte si vedomosti.

Okruhy otázok: 1. Košice, 2. Seniori a zákony, 3. Veda a technika, 4. Vody sveta, EÚ, 5. Šport, 6. Zemepis a turistika.

Záujemcovia z nášho klubu nech dajú vedieť o sebe predsedníčke DCS Marike Riesovej.

Pre podrobnejšie informácie o dianí pre košických seniorov a prehľad odporúčame sledovať stránku

Rady seniorov mesta Košice:

www.seniorikosice.sk

Možno vás zaujmú ďalšie informácie o výhodách pre seniorov - kliknite na: https://www.senior.sk/zlavy-a-zvyhodnenia-pre-seniorov/

Spracovala: Katka Čižmáriková, podpredsedníčka DCS

 




Pozdrav od DUBINY


Priatelia, 

posielam ďalšie aktuálne informácie o podujatiach pre seniorov:


UPOZORNENIE: ŠTVRTOK 28. marca 2024 bude denné centrum seniorov (aj celá budova miestneho úradu KE-Staré Mesto)  ZATVORENÉ!

FILMOVÉ PREDSTAVENIE pre seniorov "Franta mimozemšťan" Streda 27. marca 2024 o 16.00 hod. v Kine Úsmev na Kasárenskom námestí  Pokojný život malej moravskej dediny narušia zvláštne úkazy. Amatérsky astronóm Blažej je presvedčený, že návšteva z vesmíru je tu. Lenže nikto mu neverí. Starosta Picek má plné ruky práce s dotáciami a miestna policajtka Marková rozbieha pátranie po ukradnutej cisterne. Prečo sa však sused Franta zrazu správa zvláštne? Akoby ho niekto vymenil! Celá dedina tvrdí, že Franta bol vždy tak trochu z inej planéty, ale toto správanie je príliš aj na jeho manželku Boženu. Keď sa v dedine objaví Rebeka a s ňou neúprosný generál Sokol, miestni obyvatelia sa rozhodnú prísť záhade na koreň. Po svojom!

V hlavných úlohách: Filip Březina, Jakub Prachař, Jiří Langmajer, Tereza Ramba a i.

FILMOVÉ PREDSTAVENIE pre seniorov "Tancuj Matylda" Streda 10. apríla 2024 o 16.00 hod. v Kine Úsmev na Kasárenskom námestí  Príbeh úspešného právnika a jeho syna, ktorých mama a stará mama trpí Alzheimerovou chorobou. Nová situácia im prevráti život hore nohami a všetci traja si budú musieť nájsť cestu k sebe navzájom. Vo filme plnom dojatia a smiechu inšpirovanom skutočnou udalosťou žije uzavretý Karel vo svete poriadku a prísnych pravidiel, v ktorom ostáva len málo priestoru na empatiu. Jeho extrovertná a bohémska matka Matylda, bývalá barová speváčka, nečakane príde o byt a jemu nezostáva nič iné, ako sa jej ujať. Ich spolužitie je však pre neho katastrofou.  Ako jedno z riešení sa ponúka, že sa o svojráznu babičku postará Karlov syn Pavel, nezodpovedný vetroplach, ktorý pohŕda otcovou prácou exekútora. Spolužitie troch rozdielnych temperamentov z rôznych generácií v spoločnej domácnosti prináša množstvo humorných momentov, ktoré s postupujúcimi príznakmi choroby dostávajú skôr tragikomický nádych. Hrajú: Karel Roden, Regina Rázlová, Zuzana Kanócz a iní.

TANČIAREŇ PRE SENIOROV Nedeľa 7. apríla o 15. hod. v Kulturparku, pavilón Alfa Rada seniorov pokračuje v organizovaní tancovačiek pre seniorov, Do tanca hrá skupina Gemini, vstupné 2 eurá.

___________________________________

ČLENSKÉ NA ROK 2024 ešte vyberáme v miestnosti výboru č. 2.  Riadni členovia platia 4 eurá (s trvalým bydliskom v Starom Meste), hosťujúci (s modrým alebo bielym preukazom) 6 eur. Prineste si preukaz a nadiktujte zmeny v dátach (adresu, mail, mobil). Ideálne je platiť v utorok a štvrtok v čase od 14. do 17. hod.

Upozornenie: členské na bežný rok treba v zmysle Štatútu denného centra seniorov zaplatiť do 31. marca, potom môže byť členstvo zrušené. ------------ Pripravuje sa:

MERANIE HUSTOTY KOSTÍ - denzitometria Pre členov Denného centra seniorov v Starom Meste v spolupráci s MUDr. Juditou Ondrejkovou ponúkame možnosť vyšetrenia na denzitometri. Záujemcovia sa predbežne môžu zapísať na informačnej tabuli v dennom centre, prvý termín je 26. apríla 2024. Pozor: prihlásiť sa môžu len tí, ktorí sa aktuálne neliečia na osteoporózu a za posledný rok neboli na takomto vyšetrení! Bližšie informácie u predsedníčky M. Riesovej.  

SENIORSKÁ HVIEZDA Piatok 24. apríla 2024 o 13.hod. v Kulturparku Obľúbená prehliadka speváckych a tanečných seniorských skupín z celých Košíc. Vedúcich našich speváckych a tanečných skupín upozorňujeme, že najneskôr do 17. apríla musí byť elektronicky poslaná vyplnená prihláška na Radu seniorov. Tlačivo máme v počítači na výbore.  

VEDOMOSTNÁ SÚŤAŽ PRE SENIOROV Rada seniorov aj v tomto roku pripravuje vedomostnú súťaž pre seniorov, ktorá sa má konať 19. júna 2024 o 15. hod. Súťažiť budú môcť 4-členné družstvá. Zatiaľ študujte históriu Košíc, sledujte médiá, rozširujte si vedomosti. Okruhy otázok: 1. Košice, 2. Seniori a zákony, 3. Veda a technika, 4. Vody sveta, EÚ, 5. Šport, 6. Zemepis a turistika.  Záujemcovia z nášho klubu nech dajú vedieť o sebe predsedníčka Marike Riesovej po Veľkej noci.


Pre podrobnejšie informácie o dianí pre košických seniorov a prehľad odporúčame sledovať stránku Rady seniorov mesta Košice:


www.seniorikosice.sk


Možno vás zaujmú ďalšie informácie o výhodách pre seniorov - kliknite na: https://www.senior.sk/zlavy-a-zvyhodnenia-pre-seniorov/

Spracovala: Katka Čižmáriková, podpredsedníčka DCS